2013. április 13., szombat

Lekváros bukta



Ez a kedvenc kifli, bukta receptem, nagyon puha lesz a tésztája és 3 nap múlva is ugyanolyan finom.

Hozzávalók:

-550 g simaliszt
-250 ml szobahőmérsékletű tej
-25 g élesztő
-1 ek méz
-100 g cukor
-1 tojás
-70 g olvasztott vaj/margarin
-csipet só

-töltelék: fél üveg narancslekvár (lehet más is)

-1 tojás a lekenéshez

A tojás és vaj kivételével mindent összekeverek (én a kenyérsütő gépet használom hozzá, de persze lehet kézzel is), majd 30 percet hagyom pihenni. Utána beleteszem a vajat és a tojást és jól összegyúrom, ha szükséges teszek hozzá kis lisztet is hogy ne ragadjon. Duplájára kelesztem, kinyújtom, 12 téglalapot vágok belőle, megkenem lekvárral, majd jól összenyomom a tészta széleket hogy ne nyíljon ki sütés közben. Tepsibe teszem, duplájára kelesztem, lekenem egy felvert tojással és előmelegített sütőben addig sütöm míg megpirulnak. Miután kihűlt zacskóba tesszük hogy ne száradjon ki. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése