2013. április 1., hétfő

Madeira kalács


Ezt a kalácsot Húsvétra sütöttem meg Limara receptje alapján apró váltóztatásokkal.

Ahogy én készítettem:

Hozzávalók:

-100 g vaj+ 100 g Rama margarin
-200 g kristálycukor
-csipet só
-4 tojás
-125 g rétesliszt
-125 g finomliszt
-fél csomag sütőpor
-50 ml tej

-50 g finomra aprított csokoládé
-1 ek kakaópor
-1 ek tej
-5 ek narancslekvár

A vajat és a margarint kihabosítottam a cukorral, kimértem a lisztet amiből belekavartam 2 kanállal a vajas keverékbe. Továbbra is a mixerrel hozzáadtam egyenként a tojásokat. Fakanállal hozzákevertem a fele lisztet meg a sütőport, majd a tejet és a maradék lisztet. A fele tésztába belekevertem 1 ek kakaóport, a csokit és az 1 ek tejet. A másik felébe az 5 kanál narancslekvárt. Egy kuglóf formában felváltva belekanalaztam a kétféle tésztát. Ha jó fajta a kuglófforma elég bekenni margarinnal és lisztezni. Sajnos az enyémbe így is beleragad ezért sütőpapírral kitapétáztam. Kb. 60 percet sütöttem előmelegített sütőben.
Miután kihűlt,egy ecsettel mikróban melegített csokival bevontam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése