Ez a másik süti amit idén elkészítettem Húsvétra, ugyancsak Limarától. Eddig minden sikerült amit tőle elkészítettem, imádom a receptjeit!
Én igy készítettem:
Hozzávalók:
-300 g liszt
-100 g margarin
-csipet só
-200 g kristálycukor
-2 ek kakaópor (nekem túl világos lett a tészta, mehet bele 4 ek is)
-1 sütőpor
-1 tojás
-kevés tej
Összeállítottam a tésztát, kb. 1 órát pihent, összegyúram még egyszer utána és két lapot sütöttem a tepsi hátulján előmelegített sütőben. Gyorsan le kell csúsztatni a tepsiről mert hamar megkeményedik.
Krém:
-1 l tej
-10 ek cukor
-3 csomag vaníliás pudingpor
-100 g vaj+100 g Rama margarin
-180 g piskótatallér
-4 ek cukor
-150 ml víz
-rumaroma
Megfőztem a tejet a cukorral és a pudingporokkal, kihűtöttem majd kanalanként hozzáadtam a mixerrel elkevert vaj és margarinhoz, addig kevertem míg egynemű lett.
A sziruphoz 4 ek cukrot karamellizáltam, beletettem a vizet és addig kavargattam a tüzön ameddig a cukor elolvadt. Kihűtöttem és beletettem a rumaromát is.
Összeállítottam a sütit: az egyik lapra rátettem a krém felét utána kiraktam a szirupba mártott piskótatallérokkal, majd a krém másik felét és a másik lapot. Nehezéket tettem rá és betettem a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap 2 tojásfehérjéből, csipet sóból és 100 g cukorból fényes habot vertem mixerrel, majd utána még 10 percig vertem fórró gőz felett. Rásímitottam a sütire és megszórtam csokidísszel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése