2013. április 3., szerda

Gesztenyés piskótatekercs

Ezt a tortát március elején a szülinapomra készítettem, felvágva már nem tudtam lefényképezni mert mind elfogyott.

Tészta hozzávalója:

3 tojás
2 dl cukor
2 dl liszt (fele lehet rétesliszt)
fél csomag sütőpor
1/2 dl tej

Felverjük a tojásokat a cukorral világossárgára és sűrűre. A száraz hozzávalókat öszzekeverjük és beleforgatjuk a tojásos keverékbe. Hozzákeverjük a tejet is. Kibéleljük a tepsit sütőpapírral, a tésztát beleöntjük, elsímitjuk és 10 percig sütjük a bemelegített sütőben. Kiborítjuk liszttel meghintett konyharuhára, majd levesszük róla a sütéshez használt papírt és feltekerjük a ruhával együtt. Hagyjuk kihűlni.

Krém:

250 ml tej
60 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
30 g liszt
250 g gesztenyepüré
300 ml tejszínből hab


200 ml tejet felforralunk és beletesszük az előre kikevert cukrot és lisztet a maradék tejben. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzzünk. Miután kihűlt belekeverjük a gesztenyét és a tejszínhabot mixerrel. Egy kis tejszínhabot hagyunk a torta bevonásához és díszitéshez.
Megkenjük a tésztát a krémmel, feltekerjük bevonjuk a tejszínhabbal, díszítjük és megszórjuk reszelt csokival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése