Egy gyors angol édesség. Legalább 4-6 órát kell pihentetni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Hozzávalók 4 fagylaltostálkához:
180 g piskótatallér
1 kis üveg cukrozott cseresznye (300 g)
1 Dr.Oetker vaníliás desszertkrém elkészítve (de lehet vaníliamártást is készíteni)
50 g reszelt feketecsoki
Leszűröm a cserecsnyét, majd a levében megmártok annyi piskótatallért amivel lefedem a 4 tálka alját. A cseresznye levébe lehet tenni egy kis sherryt is, vagy más alkoholos italt (rum, likőr). Erre ráteszek pár szem cseresznyét, majd egy réteg desszertkrémet. A desszertkrémet megszórom csokival, majd addig váltogatom a rétegeket ameddig elfogynak az alapanyagok. Nekem 3 réteg lett, a tetejét ízlés szerint lehet díszíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése