2013. június 29., szombat

Tejfölös vargánya puliszkával



Hozzávalók:

500 g vargánya (hirip)
2 ek olaj
1 db hagyma
1 ek pirospaprika
3 db paprika

bors
3 kanál szárazon megpirított liszt
200 g tejföl

Üvegesre pirítom az apróra vágott  hagymát az olajban, majd beleteszem a pirospaprikát, a felkockázott paprikát, a darabokra vágott gombát, pici vizet öntök hozzá és megsózom, borsózom Addig főzőm míg a gomba megpuhul. Ha kell még pótolom vízzel.
Közben kikeverem a lisztet kevés tejfölel csomómentesre, majd hozzákeverem a többi tejfölt is.
Beleteszem keverés közben a tejfölt a gombába, addig kevergetem míg főni kezd, ha túl sűrű még teszek bele kis vizet.

Puliszka: 1,2 liter vizet felforralunk, teszünk bele 1 kanál sót és kevergetés közben lassan beleszórjuk a kukoricalisztet (kb. 300 g). Kevergetve főzzük még 10 percet majd lefedve még hagyjuk állni 10 percet.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése