2013. június 5., szerda

Bodza minden mennyiségben

 

Bodza limonádé

4 liter víz
450 g cukor
3 kanál méz
3 citrom
20 darab bodzavirág

Egy 5 literes üveg aljába beletesszük a cukot, mézet, citromokat felkarikázva, bodzát majd ráöntjük a vizet. Addig keverjük míg elolvad a cukor, majd naponta kétszer megkeverjük ameddig kezd pezsegni (attól függ milyen meleg van, kb.2-4 nap). Leszűrjük és hűtőbe tesszük míg elfogy.


Bodzás palacsinta

Palasintatésztát készítünk.
Én így csináltam:
400 g liszt
2 kisebb tojás
pici só
3 kanál cukor
200 ml tej
szénsavas víz

A víz kivételével mindent kikevertem, majd a vízzel palacsintatésztasűrűségüre hígitottam. 10 bodzavirágnak a virág részét levágtam a szárról és belekevertem a palacsintatésztába. Mikor egy kanál tésztát beletettem a serpenyőbe utána elrendeztem egy kicsit a virágokat hogy ne legyen mind egy helyen. 10 palacsinta lett, kicsit vastagabbak a palacsinták így. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése